thecatcorner.se

Många av oss har olika typer av djur hemma som vi uppskattar och värderar högt. Hundar och katter är kanske de absolut vanligaste husdjuren i Sverige och många menar på att de till och med efter en tid blir som en del av familjen. Att ta hand om dessa på allra bästa sätt är så klart något alla djurägare strävar efter och vill uppnå men det är inte alltid så lätt som man först tänkt sig när man köpte djuret. Mycket av husdjurets tid ska spenderas i hemmet och huset och detta kan vara utmanande eftersom det inte riktigt är djurens naturliga miljö. Att på olika sätt anpassa sitt hus och sitt hem så att djuren trivs är därför väldigt viktigt både för att djuren ska få må bra och för att man som ägare ska få en lugn och harmonisk vardag. Här kommer därför några tips på saker man kan tänka på.

 

Klösa

 

Att se till att djuren har en möjlighet att utföra alla sina naturliga behov i huset är viktigt. Ett behov som framförallt katter har är att få klösa. Det många kanske ser som en ful ovana hos sina katter är faktiskt kattens sätt att vässa sina klor så att de inte blir för långa och katten skadar eller gör illa sig. Därför behöver det finnas möjlighet för katten att klösa i huset och vill man spara på sina mattor kan det vara en bra idé att investera i ett bra klösträd katt som katten kan använda. Ett bra klösträd kommer också att göra att man som ägare inte behöver bli arg på sin katt när den klöser och på så sätt får man också en mer lugn och harmonisk vardag. Andra saker som djuren kan behöva är till exempel olika leksaker för att kunna hålla sig stimulerade.

 

Eget space

En viktig del i att se till att hunden och katten trivs hemma i huset är att säkerställa att de har sin egen plats där de inte blir störda. I det vilda är det reviren oerhört viktiga för djuren och att därför ha en egen plats eller hörna där ingen annan stör djuret och det får vara ifred är viktigt för att djuret ska må bra. Det kan vara en filt eller någon typ av bädd som man som ägare inte inkräktar på utan låter djuret ha ifred. Har man flera djur kan det också vara viktigt att se till att djuren respekterar varandras platser och inte inkräktar hos varandra.