thecatcorner.se

Att ha ett djur innebär mycket glädje men också ett stort ansvar och engagemang. Ett djur som man har i sitt hem kallas för husdjur och kan vara allt från hundar och katter, till häst eller reptiler och fåglar. Man har i många studier sett att husdjur får människan att må bättre, man blir gladare och djur minskar stress avsevärt.

Pälsdjur som sällskap

Innan man skaffar ett pälsdjur, kan det vara klokt att kontrollera om man själv eller någon familjemedlem har pälsdjursallergi. Detta är viktigt då djuret kan bli stressat av att flytta runt och att få allergiska reaktioner kan vara mycket besvärligt. Om det visar sig att man tål olika pälsdjur, finns det underbara, fina djur att ha i hemmet! Tycker man om katter, finns det en mängd olika raser med varierande mentalitet, samt långhåriga eller korthåriga. Det finns bra saker att veta innan man skaffar katt som man kan tänka på. Katter är självständiga, intelligenta, lekfulla och nyfikna varelser. Man kan även skaffa sig ett större husdjur som en häst. En häst kräver en stallplats och mer skötsel på grund av sin storlek och behov. Om man behöver tillbehör till sin häst, kan man handla Top Reiter hos Hestbolaget, där man finner ett stort utbud av allt man kan behöva till sin häst! Även hundar är populära husdjur med många varierande arter, mentaliteter och storlekar. Andra populära pälsdjur kan vara kaniner, marsvin, chinchillor, dansmöss eller varför inte en liten busig iller?

Reptiler och övriga djur i hemmet

Vill man hellre ha reptilarter som husdjur, finns det en del att välja på. Ormar är något som kanske avskräcker en del människor, men faktum är att ormar är mycket intelligenta och nyfikna varelser. En orm kan faktiskt tycka om att krypa upp och lägga sig hos sin husse eller matte, men man ska komma ihåg att ormar är inte lika keliga som katter eller hundar. Ödlor kan vara ett annat annorlunda och roligt husdjur. En ödla är mycket smart och ofta väldigt lättskött. Alla reptilarter måste ha ett tillräckligt stort terrarium och man ska tänka på att det finns lampor med UVB-ljus.

Vill man hellre ha en fågel eller fler, ska man fundera på om man vill ha en större papegoja med mer skötsel och som lever längre, eller mindre fåglar. Det som är viktigt att tänka på är att fågeln eller fåglarna, har en tillräckligt stor bur enligt mått från Jordbruksverkets krav. Djur ger människan en mycket roligare vardag och så länge man tar väl hand om sitt djur med kärlek och omtanke, har man ett lyckligt djur i sin ägo!