thecatcorner.se

Anakondan är en typ av boaorm, en av de längsta och tyngsta som finns. Dock varierar storleken lite mellan de olika arterna som finns. Anakondan är inte en giftig orm utan den kramar ihjäl sina byten. Anakondan rör sig som smidigast i vattnet även fast den klarar hyfsat bra att ta sig runt på land. Dess näsborrar och ögon är placerade uppe på huvudet, vilket gör det möjligt för ormarna att både lukta och se ovanför vattenytan. När den jagar ligger den gärna under vattenytan och väntar på att ett byte ska komma förbi. Dieten varierar beroende på var ormarna befinner sig samt deras storlek.

Den största anakondan som finns är den gröna anakondan. Den lever i Sydamerikas regnskogar, främst i Amazonas, och kan bli upp till nio meter lång samt väga upp till 225 kilo.

Andra arter som går att stöta på i olika områden av Sydamerika är den gula anakondan, den brasilianska anakondan och den mörkfläckiga anakondan. Den största skillnaden mellan de olika arterna är färgen och storleken. Vissa av arterna går dessutom att stöta på i andra världsdelar, det har till exempel hittats gula anakondor I Florida.