thecatcorner.se

Vi är många som har husdjur, men tar vi verkligen hand om dem på bästa sätt? Här nedan får du lite tips på hur du kan göra för att ditt husdjur ska må lite bättre. Förmodligen bidrar du av ren obetänksamhet till att ditt djur mår dåligt. Förhoppningsvis får den här artikeln dig att tänka om kring ditt sätt att ta hand om ditt husdjur. Kanske kommer du skaffa en hundförsäkring så fort du läst klart artikeln.

 

Att inte försäkra husdjuret

Just nu kanske din hund eller katt inte visar några tecken på problem och det är ju bra. Så länge som husdjuren är friska är allt frid och fröjd, men vad händer den dagen djuren blir sjuka? Att ta hunden eller katten till veterinären är för många en självklarhet oavsett om man har en hundförsäkring eller ej. Många åker direkt till veterinären, men väl där kan den utan hund- eller kattförsäkring få en chock. Kostnaderna för att vårda ett djur är nämligen väldigt höga, vilket skapar problem för många. Har man sparade pengar som kan täcka kostnaderna måste man fundera över om man verkligen vill lägga tiotusentals kronor på att vårda sitt djur. Har man inga sparade pengar står valet mellan att på ett eller annat sätt försöka skrapa ihop pengarna eller i värsta fall avliva djuret om det har livshotande skador. Att inte skaffa en hundförsäkring eller kattförsäkring är med andra ord något som skadar djuren mycket när olyckan väl är framme.

Att ge djuret för lite uppmärksamhet

Vi har utan tvekan en relation med våra husdjur, precis som med våra mänskliga anhöriga. Men många gånger behandlar vi de mänskliga relationerna bättre än dem vi har med våra djur. Hur ofta negligerar du din hund eller katt utan anledning? Hur ofta ägnar du tid åt alla möjliga fritidsaktiviteter men struntar i att leka med din hund eller katt? Hur ofta tar du ut din ilska på din hund eller katt trots att de egentligen inte har gjort något fel? Det finns många tillfällen då vi inte behandlar våra husdjur helt okej och många gånger beror det bara på att vi har ett liv fullt av måsten där husdjuren hamnar lite i bakgrunden. Men husdjur vill känna sig delaktiga och som en del av familjen. Genom att lägga mer märke till våra husdjur kommer vi långt.

Att ge husdjuren dålig mat

Precis som med oss människor, är det viktigt för husdjuren att få i sig bra föda. Vi kan inte förvänta oss att de ska må bra och leva ett långt liv om vi ger dem dålig mat. Katter är exempelvis köttätare. De är inte skapta för att äta diverse spannmålsprodukter, som torrfodret är proppfullt av. Istället vill de ha äkta kött och protein från djur. Hunden vill också ha bra mat och precis som katten mår den bra av att äta riktigt kött. Dock finns det bra färdig hundmat att köpa, så länge man håller sig borta från fodret som säljs i matbutikerna..