thecatcorner.se

Isbjörnen är en av de största rovdjuren som går att hitta på land. De lever i arktiska områden och har en väldigt tjock päls för att klara av de kalla temperaturerna. Under pälsen har de dessutom ett lager fett som kan bli upp till 10 centimeter tjockt. Det hjälper björnarna att hålla sig varma. Dessutom äter de gärna fett från valar och sälar som de sedan kan lagra i ett antal månader, vilket innebär att de klarar sig bra utan att äta under en längre tid. Det enda hotet mot isbjörnar som finns är klimatet och oss människor. Klimatet gör att isbjörnarna inte kan jaga på samma ställen längre, vilket leder till att de inte får tillräckligt med fett att lagra.

Isbjörnen känns igen på sin vita päls och stora storlek. Hanarna är i regel större än honorna och kan bli över 3 meter höga samt väga upp till 650-700 kilo. Hos Wikipedia finns det mer information om isbjörnen ifall du är intresserad.

Isbjörnen är dessutom en väldigt duktig simmare, de klarar av att simma flera hundra kilometer. Det är tack vare sina enorma tassar och det extra paret ögonlock björnarna har.