thecatcorner.se

Det finns djurförsäkringar och så finns det speciella hund- och kattförsäkringar. Försäkra dina fyrfota vänner hos ett försäkringsbolag som verkligen bryr sig om dina djur. Du kan också göra mycket för att förebygga skador. Positivt för både ditt djur, dig själv och din plånbok.

 

Rätt djurförsäkring

 

Som djurägare kan det ibland kännas som en djungel att hitta rätt försäkring till din hund eller katt. Du vill ha ett försäkringsbolag som verkligen bryr sig om husdjur. Sedan får det naturligtvis inte kosta för mycket. Hur mycket vi än älskar våra fyrfota vänner så måste de flesta av oss utgå från hur stor plånbok vi har. Vissa djurraser kan också vara dyrare än andra att försäkra. Det finns flera saker som du bör beakta när du beslutar dig för vilken försäkring som du ska välja. Förutom att teckna avtal med ett företag som verkligen gillar djur, så är det smart om du också kan påverka din månatliga premie genom att ta hand om din hund och katt på bästa sätt. Att du betalar mindre ju längre tid som du är kund. Du bör också välja ett företag med bra servicetider. Så att du får hjälp och kan känna dig trygg när din hund eller katt behöver gå till veterinären. Försäkringsbolaget Lassie sätter ditt husdjur i fokus. Ju bättre du tar hand om din fyrfota vän och förebygger skador, desto bättre och billigare försäkring får du. De svarar mellan klockan 07-22 och har bra villkor och priser oavsett vilken hund- eller kattras som du har.

Vårda och förebygga problem

Förutom att skaffa en bra försäkring är det klokt att förebygga veterinärbesök. Det är mycket du kan göra för att din hund och katt ska må bra och vara frisk i så många år som möjligt. Först och främst behöver djur röra på sig. Om du har en innekatt är det jätteviktigt att den ändå kan leka, röra på sig och få motion inomhus. Låt den kunna klättra och busa. Om möjligt är det bra om du kan promenera med katten utomhus i koppel. Har du balkong eller altan kommer det att vara mycket uppskattat om de får vara utomhus ibland. Sätt upp ett finare ”galler”, så kan de njuta utomhus.

Hundar behöver mycket motion. När du köper en hund är det klokt att utgå från vilket behov just den hundrasen har, istället för att köpa första söta hundvalp. Jakthundar, draghundar och vissa större hundar behöver oerhört mycket motion för att må bra, medan en bordercollie både behöver motion och få intellektuella utmaningar, träna agility eller valla får. Att ge hunden och katten lagom mycket mat och att låta den röra på sig minimerar risken för många sjukdomar. Det är också lättare att hålla ett djur i god form, än att banta ner en hund eller katt. Glöm inte heller att även små hundar behöver riktiga promenader och uppfostran.