thecatcorner.se

Är det dags att planera för en flytt men du funderar på hur du kan genomföra den på bästa sätt med tanke på att du är djurägare? Här kommer tips och råd som kan vara till hjälp när du börjar dina förberedelser.

 

Träna på transporten

 

Att genomföra en flytt tar både tid och energi, och har du dessutom djur blir det ett extra moment att ta hänsyn till. Att flytta med djur är inte alltid så lätt, mycket beror på vilken typ av djur det är men också dess personlighet. Har du hund och bil är det ofta lättare då hunden brukar vara van att åka bil, men har du till exempel en eller flera katter är det ofta tvärtom. De är sällan vana bilåkare och det kräver mer logistik att bära runt kattburar än att sätta in en hund i en bilbur. Flyttar du en kort sträcka kan det kanske trots allt vara värt en kort biltur även om katten inte tycker om det, men då är det extra viktigt att den sedan får lugn och ro för att återhämta sig på det nya stället. Flyttar du istället en längre sträcka kan tåg bli aktuellt, men då kan det vara bra att träna katten på en kortare bilresa först så att du vet ungefär hur hen reagerar på åkandet.

För att kunna fokusera så mycket som möjligt på dina djur vid flytten, och göra transporten så behaglig och smidig som möjligt för dem, kan det vara väl värt att anlita professionell flytthjälp för att ta hand om ditt bohag. Då kan du vara trygg i att experter tar hand om allt annat som behöver transporteras, och de kan även hjälpa till med packning och uppackning om du önskar lägga till de tjänsterna. För att verkligen kunna koppla av så mycket som möjligt kan du även låta flyttfirman ta hand om städningen åt dig, vilket också kommer frigöra mer tid och energi för dig så du kan hjälpa dina fyrfota vänner till en lugn flytt.

Ta er tid att koppla av

När allt ditt bohag är på plats och du och dina djur kan flytta in ordentligt, är det viktigt att ni alla tar er tiden att känna in och bo in er i era nya omgivningar. Precis som vi människor behöver acklimatisera oss till nya platser, behöver även djuren göra det, så låt dem få tid att lära känna sitt nya hem utan att stressa. Bjud inte hem så mycket folk i början utan låt allt få ta sin tid. När allt känns bra och ni har låtit era energier bli lugna och balanserade, är det dags att njuta och fira att ni nu har kommit till ro i ert nya, vackra hem.