thecatcorner.se

Kattälskare som är allergiska mot katter går miste om mycket i livet. Men så behöver det inte vara. Du kan nämligen äga katt, fastän du är allergisk. Det krävs dock en del information innan du kommer igång och köper din alldeles egna kattunge! Det här är vad du behöver veta.

 

Hantera allergin

 

Om du kan äga katt eller inte beror förstås på hur allvarlig din allergi är. Om du behöver akut behandling efter kontakt med en katt är det tyvärr omöjligt för dig att äga en katt, men sådana allergier är väldigt ovanliga. Om det värsta du har att handskas med är en snuva och lite klåda, blir det dock möjligt att äga katt! Med rätt metoder slipper du de allra flesta besvär associerade med din allergi, samtidigt som du får kela med din egen katt.

 

Du som får täppt näsa eller dylikt kan exempelvis använda dig av en nässpray från Otrivin som underlättar besvären. Det säkerställer att du kan andas bekvämt även när allergierna stör, vilket ger dig mer tid att ägna åt katten!

Det går dessutom att, sakta men säkert, bygga upp din tolerans mot kattpäls. Detta förutsatt att din allergi är lindrig. Små doser kan nämligen vänja av kroppen när det gäller allergier, enligt pågående studier.

Framtiden ser ljus ut

Forskare anser att vi idag är nära en medicin mot kattallergi. Det kan i framtiden bli ett riktigt alternativ för kattälskare med besvärlig allergi!

Hantera allergier generellt

Att hantera en allergi är något som är rätt universellt, oavsett vad det är för typ av allergi. Är du allergisk mot en substans är det dessutom sannolikt att du är allergisk mot flera. Det är därför viktigt att du läser mer om hur du kan behandla vanliga allergier, om du vill lära dig hantera din kattallergi.

Summering

Att äga katt när du är allergisk är alltså inte omöjligt. Allt som krävs är rätt behandling!